Українська (Україна)RussianEnglish (United Kingdom)

N-tester прилад для вимірювання потреби рослини в азоті

N-тестер -- це портативний прилад, призначений для визначення рівня азотного живлення рослин за вмістом хлорофілу в листках, безпосередньо в полі, без використання допоміжних засобів. Діє не інвазійним способом вимірювання (тобто, без взяття проби на лабораторний аналіз). Для проби досить помістити в затиск приладу лист рослини, щоб протягом двох секунд отримати дані про вміст хлорофілу (від 0 до 99.9).

N-тестер є «очима» агронома в процесі вирощування с/г культур, що дозволяє йому стежити за динамікою азотного живлення рослини в ході вегетації і, з його допомогою, оперативно визначати необхідність і своєчасність азотної підгодівлі для того, щоб раціонально використовувати добрива, і при цьому, отримувати максимально можливий урожай з кожного конкретного поля. Враховуючи передумови для «своєчасного» живлення рослин, надає можливість:

  • вносити лише ефективні добрива;
  • швидко реагувати на зміни із мінімальними втратами;
  • додавати лише збалансоване підживлення;
  • застосовувати правильне поєднання поживних речовин для забезпечення високої ефективності використання добрив.

Принципи роботи N-тестера створюють відповідну систему вчасної доставки поживних речовин у необхідні зони. Потреба в добриві азотом ніколи не буває постійною і може значно змінюватися з року в рік і в залежності від ділянки. Тільки за допомогою поділу N-добрива на 3-4 дози, можливо, підібрати оптимальне N-добриво для кожної ділянки на кожен рік в залежності від фактичної потреби рослин. Це допомагає вибудувати оптимальну агрономічно та екологічно ефективну концепцію роботи у полі.

Аналіз рослин за допомогою YARA N-тестера дає Вам цінну інформацію про дійсний стан підживлення Ваших рослин. З цього вимірювання можна точно вивести оптимальну кількість N-добрива до дати пускання паростків і випускання колоса у зернових культур, а правильне планування та організація азотного живлення культури, дозволяє отримати значне збільшення якісних показників зерна.

Основні переваги роздільного внесення N добрив на основі аналізу рослин полягають у тому, що:

  • рішення про загальну норму внесення N добрив приймається тільки під час вегетації, тобто впливи і зміни можуть бути прийняті до уваги;
  • застосування добрив коригується від фактичної потреби культури, яке варіюється з року в рік і від поля до поля;
  • неправильні рішення в більш ранні терміни можуть бути скориговані в більш пізні терміни (якщо вони виявлені);
  • компенсація за непередбачувані втрати поживних речовин, наприклад, через важкі опади можлива шляхом роздільного застосування.

Економічно-оптимальний урожай і необхідна норма азотних добрив може бути розрахована тільки з відповідними випробуваннями. Оскільки на фермерських полях економічно оптимальну норму добрив важко визначити і спрогнозувати.N-Tester допоможе фермеру синхронізувати потребу культури в азоті із застосуванням добрив і наблизить до економічного оптимуму.

Yara N-Tester пристосований до конкретних вимог сільського господарства та володіє низкою переваг:

  • тільки одна кнопка, без складних налаштувань, що робить пристрій зручним та простим у використанні;
  • користувачі повинні зробити лише до 30 вимірів (в середньому);
  • показники, які значно відрізняються від середніх – виключені;
  • коефіцієнт переходу.

Технічні характеристики:

  • Принцип вимірювання: поглинання світла з 2 довжиною хвиль (940 і 650 нм);
  • Співвідношення між 2 результатами вимірювань визначає значення N-Tester;
  • Площа вимірювання: 2 х 3 мм;
  • Максимальна товщина зразка: 1.2 мм;
  • Джерело світла: 2 світлодіоди(світловипромінюючі діоди);
  • Рецептор: 1 КФД (кремнієвий фотодіод);
  • Джерело живлення: 2 AA-розміру батарейки 1,5 В;
  • Термін служби батареї: > 20000 вимірювань;
  • Розміри: 164 (Д) х 78 (Ш) х 49 (В) мм;
  • Вага: 225 г(без батарейок);
  • Точність: +/- 7,5 N-Tester одиниці (при кімнатній температурі);
  • Температурний дрейф: <0,6 n-tester="" li="">
  • Робоча температура: від 0 до 50°C (<85% 35="" c="" li="">
  • Температура зберігання: від -20 до +55 ° C (без конденсації).